Grahamslimps

En god och väldigt lätt limpa att slänga ihop när man ska ha soppa till middag eller bara ha något gott till teet!! =)
 
 
 
 
3,5dl Mjöl
3dl Grahamsmjöl
3dl filmjölk
3/4dl Sirap
3/4dl socker
1tsk Bikarbonat
Russin
 
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och rör till en slät och lite kladdig deg.
Häll i en form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 200*C ca 45min.
 
 
 
 
 

Chokladbiskvier i långpanna

Till alla som tycker om biskvier men hatar att baka dem.
I långpanna behöver man inte doppa i cholkad och försöka få de släta och fina och man skär så stora bitar man önskar!
 
Botten:
500g mandelmassa
3 äggvitor
 
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet.
Bred ut i långpanna (gärna på bakplåtspapper)
Grädda i 10-15min i 200*C.
Låt svalna.
 
Kräm:
225g smör
3dl florsocker
3äggulor
3msk kakao
 
Rör ihop smör & florsocker. Tillsätt äggulorna och kakaon, rör ihop allt till en slät smet.
Bred ut på den avsvalnade botten.
Ställ in kanak i kylskåpet medan du smälter chokladen till garneringen.
 
Garnering:
175g mörk blockchoklad
Några droppar matolja
 
Smält blockchokladen i vattenbad, tillsätt oljan.
Bred ut chokladen på den kalla kakan.
 
Skär kakan i lagom stora rutor.
 
 
 
 
 
 
 

Kladdkaka

Igår  blev det en kladdkaka till efterrätt!
Prövade ett nytt recept med mixade hallon i och den blev super smarrig!! =)
 
200g  Mörk choklad           
150g  Smör            
2st  Ägg           
2dl Socker           
2dl Vetemjöl          
3dl hallon           
2tsk vaniljsocker      
1tsk Salt
 
Smält smöret & chokladen i en kastrull och rör till en slät smet.
Mixa hallonen och rör ner i den smälta cholklad smeten.
Vispa socker, ägg & vaniljsocker vitt och poröst.
Häll chokladsmeten i äggsmeten, rör om.
Blanda mjöl & salt, rör ner det i smeten.
smöra & bröa en springform.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 200*C i 15-20min.
Servera med färska hallon & vispad grädde! =)
 
 
 
 

RSS 2.0