Cheesecake

En sommar favorit!
Lätt att laga och bör göras dagen före servering!
 
3dl Vispgrädde
1tsk Vaniljsocker
2dl Strösocker
225g Philadelphia ost
3 Ägg
 
Vispa grädden med vaniljsocker och strösocker.
Blanda Philadelphia ost och 3 äggulor (OBS spara äggvitorna!!!)
Rör ned i grädden.
Vispa 3 äggvitor till hårt skum och vänd ner i grädden.
Smöra en springform (med löstagbar kant) och täck botten med krossade digestive kex.
Häll smeten i formen, över kexen och ställ i frysen över natten.
Servera med hallon!
 

Hallon paj

Här kommer en till somrig och vääääldigt god paj.
Även denna med cremé fraish i, men då blir pajen krämig och inte så söt!
Den blir bäst om man gör den dagen före servering!
 
Pajskal:
150g Smör
3dl Vetemjöl
1dl Socker
½tsk Bakpulver
 
Smöret skall vara rumstempererat.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret och knåda ihop till en deg.
Tryck ut degen i pajform, 28cm i diameter.
 
Fyllning
1 Påse frysta hallon
2dl Cremé fraish
1Ägg
1dl Socker
1tsk Vaniljsocker
 
Häll hallonen i pajskalet.
Blanda cremé fraish, ägg, socker och vaniljsocker, bred över bären.
Grädda i 200*C 15-20min.
 

Ananas paj

Så skönt att sommaren äntligen kommit!! =)
Jag har 2 veckor kvar av mina 1½år som jag fått vara hemma med våran goá unge!! En underbar tid!!
Hoppas ni oxå har en härlig sommar!! =)
 
Nu tänkte jag bjuda på en sommar paj!!
 
150g Smör
1dl Socker
3dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
 
Smält smöret.
Blanda socker, mjöl och bakpulver, blanda i det smälta smöret och knåda ihop till en lös deg.
Tryck ut smeten i en pajform.
Förgrädda pajskalet 12min i 200*C. Låt svalna.
 
Fyllning
1 Ägg
2tsk Vaniljsocker
2dl Creme fraish
1 Burk krossad ananas
½dl Socker
 
Häll ananasen i en sil och låt den rinna av.
Blanda ägg, vaniljsocker, creme fraish, den avrunna ananasen och socker.
Lägg i pajskalet och grädda 25-30min i 200*C.
Servera med glass!!
 
 
 

Dumlekakor

200 g mjukt smör

1 dl socker

3-3,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

30 dumlekolor

1 ask noblesse

 

Blanda i hop smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg. Rulla 30 små bollar och lägg i aluminiumformar. Jag har använt den mindre modellen. Tryck i en dumle i varje degboll. Grädda i 175*C ca 15 min. När kakan fortfarande är varm, toppa den med en noblesse. Låt kallna.

 


Chokladkolasnittar med daimkross

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk ljus sirap

2,5 msk kakao

2 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 dubbeldaim

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Rör ner kakao, mjöl, bikabonat och vaniljsocker. Tryck i hop degen med handen tillsammans med hackad daim. Dela i två bitar. Rulla ut till 2 lika långa rullar som plåten är. Lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda i ca 15 minuter i 175*C.

Dela kakorna när de kommer ut ifrån ugnen. Låt svalna.

 

 


Bröllopstårta

Min största utmaning inom bakning fick jag ihelgen.
Bröllopstårta.. och det var inte 1, utan 4st!
Men det var himla kul!

 
 
Ljusa bottnar med Hallon grädde & Mörk choklad fluff.
Spacklad med citron smörkräm
Täckt med Marsipan.
 
 
 
 
Tårtorna skulle gå i vitt, lila & guld.
 
 
 
 
 
Ett Sagolikt vackert bröllop!!
Tack för att jag fick vara med och dela er stora dag!!
Önskar er all lycka! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0